О НАМА
Чувена је мисао славног српског архитекте и академика Ивана Антића да је једна грађевина лепа само ако је функционална и ако не потчињава себи амбијент у коме се налази, ако садржи меру и подсвесну дозу уграђених норми, као и дозу љубави према граду у којем је њен аутор рођен и где је одрастао.
И управо такво је његово ремек-дело, спортско рекреативни центар 25. Мај - Милан Гале Мушкатировић здање грациозно и грандиозно у исто време, направљено са мером и љубављу, у потпуности прилагођено својој сврси и савршено уклопљено у окружење у коме се налази.
А налази се баш тамо где један спортско рекреативни центар и треба да буде: у центру града, подно Калемегдана, на обали Дунава, покрај шеталишта, окружен зеленилом и водом, са погледом на Велико ратно острво и прелепе заласке сунца изнад Паноније.
Направљен пре скоро пола века за потребе првог Светског првенства у спортовима на води и назван 25. мај, овај центар убрзо постаје симбол вере у спортски дух и омиљено престоничко место за рекреацију. И то остаје до данашњих дана.
2005. године мења име у СРПЦ Милан Гале Мушкатировић у част легендарног српског ватерполо голмана, а након подмлађивања, реконструкције и рестаурације 2011. постаје један од најмодернијих и најбоље опремљених објеката овог типа у земљи.
2019. године у свој назив враћа име ‘’25. мај’’ и добија пун назив “25. мај – Милан Гале Мушкатировић” због историјске чињенице да је управо 25. маја 1847. године на овом месту отворено “прво српско купалиште и пливалиште”.
Поред три отворена базена и једног затвореног, олимпијског, у чијем склопу се налази и саунски блок - њелнесс, центар садржи и салу за дворанске спортове. У склопу СРПЦ функционишу разни угоститељски објекти - ресторани И кафићи, дечије играонице, теретане и други разни пословни објекти.
СКУПШТИНА Привредног Друштва
  • Дражен Козомара, председник

  • Никола Артиновић, члан

  • Ана Поповић, члан

УПРАВА Привредног Друштва
  • Милош Милић, директор

  • Снежана Ђурић, заменик директора

  • Драган Воротовић, помоћник директора

ДИРЕКТОРИ Сектора у Привредном Друштву
  • Светлана Јорданов, директор сектора ѕа економске послове

  • Никола Јовановић, директор сектора одржавања објеката

  • Ненад Вујовић, директор сектора продаје и спорта